Sikeres részvétel a bolognai könyvvásáron

Tizenhárom magyar kiadó képviselte Magyarországot a Külgazdasági és Külügyminisztérium – Balassi Intézet standján április 3. és 6. között aBolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásáron. A Publishing Hungary program, amely most először felelt a magyar képviseletért a vásáron, egy eddigieknél nagyobb, 128 négyzetméteres, izgalmas megjelenésű standon biztosított megjelenési lehetőséget a Berger, a Betűtészta, a Cerkabella,  a Ceruza, a Csimota, a Kolibri, a Könyvmolyképző, a Manó Könyvek, a Móra, a Naphegy, a Pagony - Tilos az Á, a Scolar és a Vivandra kiadók számára a legjobbnak ítélt könyveik bemutatására.

A világ legjelentősebb nemzetközi gyermekirodalmi szakvásárán felállított standon ugyancsak helyet kapott a nagy sikerű mesetableteket forgalmazó BOOKR Kids és Bartos Erika, valamint a népszerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője is bemutatkozott a könyveivel. A vásár négy napja alatt hat kiváló fiatal magyar illusztrátor – Horváth Ildikó, Varga Réka, Kőszeghy Csilla, Takács Mari, Herbszt László és Nagy Norbert – folyamatos animációval tartotta mozgásban a stand megjelenését.

A részvétel előkészítése a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE), a Magyar Gyerekkönyv Fórum, valamint a magyar kiadók és illusztrátorok bevonásával történt, a lebonyolítást a Római Magyar Akadémia munkatársai segítették. A vásárt követő hétvégén Horváth Ildikó és Varga Réka illusztrátorok olasz gyermekek számára tartottak workshopokat a római Mesemúzeumban.

(MTI)

ÚKP 2018/1. (LEGFRISSEBB LAPSZÁMUNK OLVASÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!)

 

UKP 2018 4 hatter