A MASZRE felhívása

Felhívás a szerzői reprográfiai jogdíj megállapítására

A MASZRE (Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete) felhívja a szak- és szépirodalmi szerzőket (fordítókat, valamint jogutódaikat), azaz a reprográfiai jogosultakat, hogy a 2018-ban Magyarországon megjelent műveik bejelentésével, valamint a kifizetéshez szükséges adataik közlésével járuljanak hozzá műveik nyilvántartásba vételéhez, a jogdíj folyósításához. 

Az Egyesület Felosztási Szabályzata értelmében minden olyan szerző, fordító és jogutód (természetes személy) jogosult reprográfiai jogdíjra, aki 2018-ban, papíralapú könyvben vagy folyóiratban Magyarországon megjelent művét 2019. december 13-ig bejelenti. A megállapított reprográfiai jogdíjat a fenti határidőig folyamatosan fizetjük.

A kitöltött és aláírt adatlapot az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy postán, a MASZRE 1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49. címre szíveskedjen elküldeni.

A jogdíj megállapításához szükséges regisztrációs lap megtalálható és letölthető a www.maszre.hu oldalon, a Műbejelentés címszó alatt.

A reprográfiai jogosultak személyes adatainak nyilvántartása és kezelése kizárólag a jogdíj felosztását szolgálja, az Egyesület szigorúan betartja az adatvédelemre, illetve a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

 

Felhívás a könyvkiadói reprográfiai jogdíj megállapítására

A szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezeléséről szóló törvény értelmében reprográfiai jogdíj az uniós irányelvek alapján a szerzőknek jár, a könyvkiadók a reprográfiai jogdíjból a szerzők hozzájárulása eredményeként részesedésre jogosultak.

A MASZRE Alapszabályának és Felosztási Szabályzatának értelmében így jogdíjban részesülnek fogyasztói árú éves forgalmuk alapján azok a magyarországi székhelyű könyvkiadók, amelyek 2018-ban tudományos és szakkönyveket, felsőoktatásban használatos kiadványokat, lexikonokat és szótárakat, valamint szépirodalmi, gyermek- és ifjúsági műveket jelentettek meg.

A jogdíj megállapításához kérjük, hogy a műbejelentő adatlapot legkésőbb 2019. december 13-ig kitöltve juttassák el címünkre:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.

Az adatlap letölthető a www.maszre.hu oldalról, a Jogdíjmegállapítás linkről. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az adatlapon töltsék ki a könyv szerzőjének (szerzőinek), jogutódaiknak a személyi adatait, elérhetőségüket, ugyanis a nekik járó reprográfiai jogdíjat csak ezek ismeretében tudjuk folyósítani.

A jogdíjat az igény beérkezése után folyamatosan fizetjük, a fent jelzett dátumig.

A reprográfiai jogosultak személyes adatainak nyilvántartása és kezelése kizárólag a jogdíj kifizetését szolgálja, az Egyesület szigorúan betartja az adatvédelemre, illetve a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

 

MASZRE
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.
Telefon: 343-2537
www.maszre.hu

ÚKP 2019/4. (LEGFRISSEBB LAPSZÁMUNK OLVASÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!)

 

UKP 2019 12 hatter