46. Tokaji Írótábor

A Tokaji Írótábor elnöksége meghirdeti a soron következő, 46. írótábori tanácskozást „HALOTTAK ÉLÉN” - Az első világháború a magyar irodalomban és művészetekben címmel – tekintettel az első világháború befejezésének évfordulójára.

Ady Endre, Babits Mihály, Kassák Lajos, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Tersánszky Józsi Jenő… és sorolhatnánk azon irodalmi nagyjainkat, akik valamilyen formában megörökítették életük egyik legmeghatározóbb és legborzasztóbb élményét, a nagy háborút. De említhetnénk számos zeneszerzőt és képzőművészt is. Az idei Tokaji Írótáborban a művészet és a háború kapcsolatát elemezzük; egyéni sorsokat, az emberi egzisztenciát érintő súlyos kérdéseket az irodalom, a művészet látószögéből nézve.

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A tábor hagyományainak és nemrég bevezetett reformjainak megfelelően a tanácskozást kulturális programok kísérik: alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, koncertek, felolvasó est, kiállítás, gyerekprogramok és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.
A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Deák Ferenc utca 2. vagy elektronikus úton a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére.

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2018. május 7 – július 30. között a honlapunkon is elérhető: www.tokajiirotabor.hu
Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 06-30/814-3799.

A Tokaji Írótábor Egyesület Elnöksége

ÚKP 2019/2. (LEGFRISSEBB LAPSZÁMUNK OLVASÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!)

 

UKP 2019 06 hatter