Könyvek Diadalíve

Az érdeklődőket hétvégenként péntektől vasárnapig a szépirodalomtól a slam poetry-n át a szórakoztató irodalomig számos műfajban beszélgetések, felolvasások, zenés előadások és filmvetítések várják a bevásárlóközpont Millennium Udvarában felállított, több ezer könyvből felépített, diadalívre emlékeztető installáció előtti színpadon. A közönség találkozhat mások mellett Darvasi Lászlóval, Erdős Virággal, Ferdinandy Györggyel, Géczi Jánossal, Lackfi Jánossal, Nádasdy Ádámmal, Pósa Zoltánnal, Kemény Istvánnal és Kemény Zsófival, valamint Sebő Ferenccel, Szálinger Balázzsal és Vámos Miklóssal is.

Lafferton Kálmán, a Supka Géza Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: a rendezvénysorozattal a könyv diadalmas történetére szeretnék felhívni a figyelmet, ugyanis a könyvet mint kultúrát közvetítő találmányt az elmúlt 500 év technológiai fejlődése sem tette meghaladottá, még a mai digitális világban sem.

A helyszínválasztás szándékosan rendhagyó, hiszen a hasonló nagy bevásárlóközpontokban általában nem ezzel a fajta kultúrával találkozik a közönség, amelyet a tartalom mellett a látvánnyal, az impozáns könyves installációval is törekednek megfogni - fűzte hozzá.

Lafferton Kálmán hangsúlyozta: az Arany János-emlékbizottság támogatja a rendezvénysorozatot, amelynek több programja kapcsolódik a 200 évvel ezelőtt született költő életművéhez, alakjához. A sorozat része a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör, a Magyar Írószövetség és a Szépírók Társasága által elindított Aranyláz - Kortárs Irodalom Éve projektnek is.

A Könyvek Diadalívét szeptember 1-jén, pénteken Lafferton Kálmán, Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke és a szervezet igazgatója, Péterfy Gergely, valamint Szabó Tibor Benjámin projektmenedzser és Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója nyitja meg.

A részletes program a aranylaz-kie.hu internetes oldalon olvasható.

MTI

ÚKP 2018/2. (LEGFRISSEBB LAPSZÁMUNK OLVASÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!)

 

UKP 2018 6 hatter